به گزارش راهبرد معاصر، شرکت فضایی "اسپیسایکس" متعلق به "ایلان ماسک" در آستانه پرتاب بزرگترین موشک جهان قرار گرفته است. "استارشیب" بزرگترین و قدرتمندترین موشکی است که با هدف انتقال انسان به ماه و مریخ تا به حال ساخته شده است.
با صدور مجوز پرتاب از سوی اداره هوانوردی فدرال آمریکا FAA، شرکت اسپیسایکس زمان پرتاب استارشیب را امروز دوشنبه 17 آوریل ساعت 15:30 به وقت ایران اعلام کرده است. در این پرتاب برای نخستین بار شاهد برخاستن سوپرهوی یعنی مرحله اول و استارشیب یعنی مرحله فوقانی به همراه یکدیگر هستیم. ترکیب سوپرهوی و استارشیب با یکدیگر بزرگترین موشک ساخته شده توسط بشر را تشکیل داده است.
استارشیب یک موشک فوق سنگین دو مرحلهای با قابلیت استفاده مجدد است. این فضاپیما، سامانهای برای حمل انسان و محموله به مدار زمین، ماه، مریخ و حتی فراتر از آن است که قابلیت حمل بیش از 11 تن را دارد. طول سوپرهوی 72 متر و طول مرحله فوقانی استارشیپ 50 متر است.
استارشیپ با فاصله تقریباً 400 فوتی (120 متری) از سطح زمین در آسمان تگزاس جنوبی، بعداظهر امروز دوشنبه بدون هیچ سرنشینی پرتاب خواهد شد و از طرفی اسپیس ایکس از اداره فدرال هوانوردی تأییدیه پرتاب را دریافت کرده است.
این نخستین پرتاب دوبخشی Starship خواهد بود. نسخههای اولیه مرحله فوقانی آن چند سال پیش چندین مایل به داخل لایه استراتوسفر پرتاب شده و چهار بار سقوط کرد تا اینکه سرانجام در سال 2021 به حالت عمودی فرود آمدند. در پرتاب امروز تقویتکننده قدرتمند موشک که Super Heavy نامیده میشود، برای نخستین بار اوج خواهد گرفت.
برای این نسخه، SpaceX هیچ فرود موشک یا فضاپیمایی را انجام نخواهد داد و همه چیز به دریا خواهد افتاد. ایلان ماسک ماه گذشته در یک کنفرانسی گفته بود: "من نمیگویم که (این موشک) به مدار خواهد رسید اما امیدوارم 50 درصد شانس رسیدن به مدار را داشته باشد.
موشک فوق بزرگ
"سوپرهوی" استارشیپ (بخش پایینی موشک) فولادی ضد زنگ دارای 33 موتور اصلی و 16.7 میلیون پوند نیروی رانش است. استارشیپ میتواند 250 تن (حدود 227 تن) را بلند کرده و 100 نفر را در سفر به مریخ در خود جای دهد. قسمت فوقانی استارشیپ (بخش بالایی موشک) فضاپیمای 6 موتوره 164 فوت ارتفاع دارد. ایلان ماسک پیشبینی میکند که از Starship برای پرتاب ماهوارهها به مدار پایین زمین برای ارائه خدمات اینترنتی استفاده کند. این موشک همچنین از موشک ماه N1 اتحاد جماهیر شوروی سابق نیز دورتر میرود، موشکی که یک دقیقه بعد از پرواز بدون سرنشین منفجر شد.
این پرواز آزمایشی 1.5 ساعت طول خواهد کشید؛ اگر Starship پس از پرتاب مرز سه دقیقه را رد کند، به تقویتکننده دستور داده میشود که جدا شده و در خلیج مکزیک بیافتد. حرکت این فضاپیما به سمت شرق ادامه یافته و از اقیانوس اطلس، هند و اقیانوس آرام میگذرد./ تسنیم